Tjustbygdens
Kulturhistoriska Förening


Föreningen har sedan 1917 arbetat med vård av kulturminnen, stöd till forskning och til museiverksamheten. TKF har bl.a. medverkat i marinarkeologiska arbeten på 1500-talskarracken "Ringaren". Resultatet finns utställt i Västerviks Museum.Föreningen ger ut en årsbok med artiklar om sjöfartshistoria, skärgårdsliv och annat av kulturhistoriskt intresse. Bidrag har också getts till andra böcker, nu senast Roger Karlssons "Skärgårdsminnen".Västerviks museum

Museets viktigaste uppgift är att tillgängliggöra Tjustbygdens kulturarv. Inom museiområdet finns en båtsamling med Tjustökor, ett utkikstorn, en utomhusscen och flera äldre byggnader, bl.a. ett båtmanstorp. Inom museiväggarna bedrivs en bred kulturverksamhet och museet erbjuder en mängd olika utställningar. Här finns även stora marina samlingar som visas i sjöfartshallen.

Naturrum Västervik

Här kan man lära sig mer om djur och natur. Särskild fokus ligger på havet och skärgården. I naturrum finns t.ex. flera arkvarium är Östersjöns djur- och växtarter visas. Under vår och sommar erbjuds också vattenskola, där man kan simma runt bland tångruskor och kantnålfiskar i Östersjöns magiska undervattensvärld. Naturrum Västervik är i ständig förändring och här finns alltid något nytt att upptäcka!

Tel 0490 211 77
www.vasterviksmuseum.se

Presentation av Sjöfararkusten!

Ladda hem presentationen av Sjöfararkusten i en pdf-fil!


Öppet året runt
Avgift för entré
Fri entré
Handikappanpassat
Guidade turer: Engelska, Tyska, Franska
Kataloger: Engelska, Tyska, Franska
Öppet säsongsvis
Bibilotek/arkiv
Café
Resturant
Museum presentshop
Gästhamn
Ring för guidad tur
<-- Sjöfararkusten

Updated: 14-01-29 ©Webgraph Besökare: 1193